Praktiske oplysninger

Transport fra/til lufthavnen

Transporten fra lufthavnen til lejligheden kan foregå enten med taxa eller med busser.

Den nemmeste (og hurtigste) er at tage en taxa, som koster koster ca. €30 (ca. 230 kr).

Den billigste løsning (afhængig af, hvor mange personer der skal transporteres) er at tage med lufthavnsbussen (linje C6) ind til Alicante, og herfra tage bybus resten af vejen. Turen giver også mulighed for at se en del af havnen, stranden og byen.

Der er to muligheder, hvis man tager bussen - en for førstegangsbesøgende, som vil have den nemme løsning med et enkelt busskift og en for for den modige, som har mod på at skifte bus tre gange.

Se eller download Den sikre
Se eller download Den sjove

Tag på stranden

Hvis man vil en tur på stranden (Playa del Postiguet), kan man enten gå, tage bussen eller en taxa. Der er ca. 4 km til stranden fra Casa Drejer og det tager ca. 50 minutter at gå derned.
Man kan også tage offentlig transport. Der er tre muligheder, som tager mellem 36 og 46 minutter. Det er altså ikke meget hurtigere end at gå, men i sommervarmen er en bus eller sporvogn med aircondition måske at foretrække.

Se eller download rutebeskrivelserne her:

En taxa fra Playa del Postiguet koster ca. € 10

I sommermånederne er Playa del Postiguet tæt pakket og vil man have lidt mere plads omkring sig, så kan man med fordel tage ud til Playa de San Juan. Stranden er nok 100 meter bred og så er den 5 kilometer lang, og den har det fineste, hvide sand. Det tager knap en at kommer derud 1 time med bus 6 og sporvogn L3 

Internet & TV

Der er ikke internet i lejligheden, så man må benytte eget mobilt internet i stedet. Der er flere udbydere, der dækker området, men det virker som om Orange 4G fungerer bedst - men prøv jer frem.

Lejligheden har et TV, som er tilsluttet et spansk kabel netværk. De fleste kanaler er kodede, men der dog enkelte åbne reklamefinansierede kanaler. Der er lavet en favoritliste med de ukodede kanaler. Der er flere kanaler med tegnefilm til børnene, og der er også en filmkanal med original lyd.
TV'et har indbygget Chromecast og det er derfor muligt at streame fra en enhed, som kører via et hotspot.

"Rejsekort" til bus og sporvogn

Man kan købe en enkelt billet i både bus og sporvogn, men det er en del dyrere end hvis man bruger et "rejsekort". Hvis du lejer vores lejlighed, vil du kunne låne et eller flere "rejsekort", som kan bruges til busser og sporvogne. Så du ikke behøver at betale med kontanter. En busbillet betalt med kontanter koster € 1,45 mens en tur med buskortet koster € 0,87. Børn op til 10 år kører gratis, men skal være sammen med en voksen.

Når der skal fyldes nye klip på kortet, er der flere muligheder. I sporvognene er der automater, hvor man kan fylde på (10, 20 eller 30 klip). Hvis man ønsker manuel betjening, kan man benytte billetkontoret, som ligge i sporvognenes start/endestation Luceros. Man kan også få fyldt på kortet i de Tabbaco butikker, som ligger rundt omkring i byen - bla. ved Grand Via centeret og nede ved Playa del Postiguet.

Nyttige Apps

Der findes et utal af apps der kan bruges i Alicante. Kvaliteten er sikkert meget svindende, og denne oversigt er ikke en "kvalitets liste". Det er bare en oversigt over de apps vi bruger.

Alicante Bus - App Oficial

Link til Google Play

PideTaxi - Reserva tu taxi en España

Link til Google Play

Spanske helligdage

Se oversigten over spanske helligdage, samt regionale fridage her

Rodekassen

Vi har nogle ting liggende i lejligheden, som måske kan være nyttige:

  • En kraftig USB lader med tre udgange
  • Løse kabler til Android og Apple produkter
  • En Wenger bagagevægt
  • Fjernbetjening til port til parkeringsplads
  • Nøgle til låge, så man kan komme ind og hente nedfaldet vasketøj

Bemærk at siden er under løbende opdatering