Praktiske oplysninger

Links til COVID-19 info

Casa Drejer påtager sig ikke noget ansvar for rigtigheden af oplysningerne i de ovenstående COVID-19 links!

Transport fra/til lufthavnen

Transporten fra lufthavnen til lejligheden kan foregå enten med taxa, med busser eller i lejet bil.

Den nemmeste (og hurtigste) er at tage en taxa, som koster koster ca. €30. Husk at have adressen til lejligheden klar, da mange rejsende fra Alicante lufthavn ofte skal til turistområderne der ligger syd for lufthavnen. Bemærk at Casa Drejer er registreret på Google Maps, så en Google søgning på Casa Drejer vil vise adressen og evt. kunne give chaufføren kørselsvejledning. Link til Casa Drejer på Google Maps.

Alternativet til taxaen er at leje i bil i lufthavnen. Det er relativt billigt at leje bil i Spanien, og hvis man kan nøjes med en mindre bil, vil lejeudgiften for en uge ikke være meget mere end prisen for en taxa fra og til lufthavnen.

Den billigste løsning (afhængig af, hvor mange personer der skal transporteres) er at tage med lufthavnsbussen (linje C6 fra etage minus 2 i lufthavnen) ind til Alicante, og herfra tage bybus resten af vejen. Turen giver også mulighed for at se en del af havnen, stranden og byen.

Der er to muligheder, hvis man tager bussen - en for førstegangsbesøgende, som vil have den nemme løsning med et enkelt busskift og en for for den modige, som har mod på at skifte bus tre gange.

Se eller download Den sikre
Se eller download Den sjove

Tag på stranden

Hvis man vil en tur på stranden (Playa del Postiguet), kan man enten gå, tage bussen eller en taxa. Der er ca. 4 km til stranden fra Casa Drejer og det tager ca. 50 minutter at gå derned.
Man kan også tage offentlig transport. Der er tre muligheder, som tager mellem 36 og 46 minutter. Det er altså ikke meget hurtigere end at gå, men i sommervarmen er en bus eller sporvogn med aircondition måske at foretrække.

Se eller download rutebeskrivelserne her:

En taxa fra Playa del Postiguet koster ca. € 10

I sommermånederne er Playa del Postiguet tæt pakket og vil man have lidt mere plads omkring sig, så kan man med fordel tage ud til Playa de San Juan. Stranden er nok 100 meter bred og så er den 5 kilometer lang, og den har det fineste, hvide sand. Det tager knap en at kommer derud 1 time med bus 6 og sporvogn L3 

Bemærk at Casa Drejer er registreret på Google Maps, så en Google søgning på Casa Drejer vil vise adressen og kunne give en kørselsvejledning. Kørselsvejledningen fungerer også fint som "rejseplan" mht. brug af busser. Link til Casa Drejer på Google Maps.

Internet & TV

Der er ikke internet i lejligheden, så man må benytte eget mobilt internet i stedet. Der er flere udbydere, der dækker området, men det virker som om Orange 4G fungerer bedst - men prøv jer frem. Skal der downloades film eller lign. kan man gå til Gran Via Centeret (Centro Comercial Gran Via), hvor der er gratis wi-fi. Gran Via Centeret på Google Maps

Lejligheden har et TV, som er tilsluttet et spansk kabel netværk. De fleste kanaler er kodede, men der dog enkelte åbne reklamefinansierede kanaler. Der er lavet en favoritliste med de ukodede kanaler. Der er flere kanaler med tegnefilm til børnene, og der er også en filmkanal med original lyd.

TV'et har indbygget Chromecast og det er derfor muligt at streame fra en enhed, som kører via et hotspot, eller man kan benytte USB-C til HDMI kablet fra tablet/smartphone.

"Rejsekort" til bus og sporvogn

Man kan købe en enkelt billet i både bus og sporvogn, men det er en del dyrere end hvis man bruger et "rejsekort". Hvis du lejer vores lejlighed, vil du kunne låne et eller flere "rejsekort", som kan bruges til busser og sporvogne. Så du ikke behøver at betale med kontanter. En busbillet betalt med kontanter koster € 1,45 mens en tur med buskortet koster € 0,87. Børn op til 5 år kører gratis, men skal være sammen med en voksen, som har en gyldig billet, og kan dokumentere barnets/børnenes alder. Den voksne må højst have to børn med.

Når der skal fyldes nye klip på kortet, er der flere muligheder. I sporvognene er der automater, hvor man kan fylde på (10, 20 eller 30 klip). Hvis man ønsker manuel betjening, kan man benytte billetkontoret, som ligge i sporvognenes start/endestation Luceros. Man kan også få fyldt på kortet i nogle af de Tabaco butikker, som ligger rundt omkring i byen - bla. ved Grand Via centeret og nede ved Playa del Postiguet.

Nyttige Apps

Der findes et utal af apps der kan bruges i Alicante. Kvaliteten er sikkert meget svingende, og denne oversigt er ikke en "kvalitetsliste". Det er bare en oversigt over de apps vi bruger.

Alicante Bus - App Oficial

google play

 app store

 

 

PideTaxi - Reserva tu taxi en España

google play

 app store

 

 

Travel Guide – Alicante RunAway

google play

 app store

 

 

Rejseklar / Danskerlisten

google play

 app store

 

Spanske helligdage

Man skal være opmærksom på de spanske helligdage, hvor de fleste butikker har lukket.

Spanske helligdage 2021

Spanske helligdage 2022

Offentlige toiletter

Offentlige toiletter er så godt som ikke eksisterende i Alicante. Får man brug for et toilet må man benytte et på en restauration eller et indkøbscenter. Ofte vil restauranternes toiletter dog være forbeholdt betalende kunder.

Rodekassen

Vi har nogle ting liggende i lejligheden, som måske kan være nyttige:

 • En kraftig USB lader med tre udgange
 • Løse USB kabler til Android og Apple produkter
 • En GP Cobra powerbank på 2500 mAh
 • HDMI kabel til DVD afspiller
 • USB-C til HDMI kabel (2 meter) til streaming fra tablet/smartphone (ikke Apple produkter!) til TV
 • En Wenger bagagevægt
 • Fjernbetjening til port til parkeringsplads (plads nr. 60)
 • Universalholder (til bil) til smartphone
 • Spil
 • Bøger
 • Manualer til diverse udstyr i lejligheden

Bemærk at siden er under løbende opdatering