Vejret i Alicante

Costa Blanca har et pragtfuldt Middelhavsklima. Alicante er til og med beriget med en ekstra god, beskyttet beliggenhed, med en bjergkæde i ryggen og pakket godt ind mellem to forbjerge, der gør klimaet perfekt hele året rundt.

Der er mange hjemmesider, som beskriver vejet - og måske ikke altid helt objektivt. Her er uddrag af beskrivelsen fra websitet alicante.dk:

Forår i Alicante

Hvis forår skal måles efter danske standarder, er Alicantes forår forholdsvis nemt at definere: April. Det er den første måned på året, hvor gennemsnitstemperaturerne både dag og nat har to cifre og du kan smide trøjen i dagtimerne og nyde solens varmende stråler. Blomster og træer begynder at springe ud, og livet i Alicante rykker for alvor udendørs.

Sommer i Alicante

Fra maj til oktober kan du nyde sol, sol og atter sol – og så naturligvis varme. Gennemsnitlige dagtemperaturer mellem 24° og 32° C, 250-350 solskinstimer pr. måned og stort set ingen regn – lige bortset fra ”regntiden” i september og oktober, hvor du kan risikere op til ca. 80 mm. Det er naturligvis om sommeren, at Alicante og resten af Costa Blanca er mest besøgt. Strandene er tætpakkede, køerne bliver lidt længere ved attraktionerne, og ventetiden på et bord på restauranterne kan øges en smule. Men det vil ikke genere dig, når du først er der.

Efterår i Alicante

November tildeles betegnelsen ”efterår” i Alicante, men kun fordi vejret ikke længere kan sættes i samme kategori som sommeren. Visse dage vil dog uden problemer kunne kaldes sommer i Danmark. Temperaturerne har sneget sig ned på omkring 20° C i middagstimerne, men p.g.a. det stadig lune hav (ca. 18-20° C) ligger nætterne stadig over 10° C.

Nedbørsmængden er steget lidt i forhold til sommerhalvåret, men der falder stadig mindre regn i november i Alicante, end i sommermånederne i Danmark. Alicantes efterårsvejr er dejlig mildt og perfekt til udendørsaktiviteter som fx golf, hiking eller byvandringer.

Vinter i Alicante

Det er lidt en tilnærmelse at tale om vinter i Alicante. December, januar, februar og marts kan dog betegnes som de køligste måneder på året, men hvis du regner med frost og sne, kan du godt tro om igen.

Dagtemperaturerne kommer sjældent under 16° C og selv om nattetemperaturerne kan komme ned omkring 5-6° C, kan man ikke tillade sig at kalde det kolde måneder.

Januar er Alicantes koldeste måned, men til gengæld også måneden med mindst nedbør. Marts derimod ligger ”lunt i svinget” og læner sig op ad forår med 9-19° C henover døgnet.

Vinteren er det ideelle tidspunkt at holde ferie i Alicante, hvis dine interesser går mere i retning af sightseeing end badeferie, og ligesom efteråret er vinteren fortrinlig til den aktive ferie, da du ikke bliver ”slået ud” af varmen, som om sommeren.

klima alicante

Links til vejoplysninger

Havtemperaturen i Alicante

DMI

YR

Alicante Lufthavn