Spanske helligdage

Her kan du finde en oversigt over Spaniens helligdage og nationale feriedage, som kan være relevante at have i mente, hvis man rejser til Spanien.

Nogle mennesker finder de lokale festligheder underholdende og ser det som et kulturelt indspark, mens andre helst undlader at rejse til Spanien på de spanske lukke - og helligdage. En række seværdigheder, museer og banker har nemlig begrænset åbningstid eller holder lukket.

Det er ganske almindeligt at tage en ekstra fridag, såfremt helligdagen falder på en tirsdag eller torsdag. I Spanien er dette kendt som ’puente’, som på dansk kan oversættes til "broen". Falder helligdagen på en søndag, vil den ofte blive "skubbet" til mandag.

Link til spanske helligdage i 2024

Link til spanske helligdage i 2025

Bemærk at der i Alicante afholdes San Juan/Hugueras (Sankt Hans) festligheder fra den 20. - 24. juni. I denne periode er store dele af bymidten afspærret, hvilket resulterer i store omlægninger af den offentlige transport. Hvis man kører i taxa i denne periode, vil der være et "Hugueras tillæg" som bliver lagt til taxameterprisen.